/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Când Maia Sandu va pleca la Bruxelles și se va întâlni cu oficialii europeni

14 ianuarie 2021, ora 10:57

Președinta Maia Sandu va pleca pe 18 ianuarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali din occident. În Capitala Uniunii Europene șefa statului se va afla până pe 19 ianuarie. 

Data vizitei a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoare de cuvânt Sorina Ștefârța. Ea a precizat că agenda vizitei va fi publicată mâine, 15 ianuarie.

Pe 13 ianuarie Maia Sandu a spus în cadrul unei conferințe de presă că la Bruxelles va discuta despre construcția celor șase hidrocentrale pe malul râului Nistru, inițiativă venită din partea Ucrainei. Astfel, președinta va solicita ca problema de mediu să fie analizată de experții europeni.

Menționăm că a fost creat un grup de lucru ecologic moldo-ucrainean, cu privire la construcția hidrocentralelor. Amintim că acest subiect a fost discutat cu oficialii ucraineni și în cadrul vizitei de la Kiev, de pe 12 ianuarie, pe care a efectuat-o șefa statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram