Președinta Maia Sandu va pleca pe 18 ianuarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali din occident. În Capitala Uniunii Europene șefa statului se va afla până pe 19 ianuarie. 

Data vizitei a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoare de cuvânt Sorina Ștefârța. Ea a precizat că agenda vizitei va fi publicată mâine, 15 ianuarie.

Pe 13 ianuarie Maia Sandu a spus în cadrul unei conferințe de presă că la Bruxelles va discuta despre construcția celor șase hidrocentrale pe malul râului Nistru, inițiativă venită din partea Ucrainei. Astfel, președinta va solicita ca problema de mediu să fie analizată de experții europeni.

Menționăm că a fost creat un grup de lucru ecologic moldo-ucrainean, cu privire la construcția hidrocentralelor. Amintim că acest subiect a fost discutat cu oficialii ucraineni și în cadrul vizitei de la Kiev, de pe 12 ianuarie, pe care a efectuat-o șefa statului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!