Cetățenii stabiliți în stânga Nistrului încă mai pot trece frontiera cu Ucraina fără a deține numere de înmatriculare neutre. Pe 15 ianuarie 2021 trebuiau să intre în vigoare noi prevederi potrivit cărora cei care nu dețin plăcuțe neutre cu semnul distinctiv al statului MD nu pot traversa frontiera cu Ucraina, însă acest termen a fost amânat. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, astfel de hotărâri au fost luate pe motiv că nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări, existând riscul apariției unor dificultăți majore pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Un al motiv pentru care s-au luat astfel de decizii este perioada restrânsă până la data propusă inițial de Republica Moldova pentru punerea în aplicare a noilor reglementări.

Autoritățile spun că în această perioadă se lucrează intens la informarea deținătorilor de mijloace auto din regiunea transnistreană, oferindu-le timp pentru a se conforma noilor cerințe.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!