/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cetățenii din stânga Nistrului încă mai pot trece frontiera cu Ucraina fără a deține numere de înmatriculare neutre

missing
14 ianuarie 2021, ora 15:42

Cetățenii stabiliți în stânga Nistrului încă mai pot trece frontiera cu Ucraina fără a deține numere de înmatriculare neutre. Pe 15 ianuarie 2021 trebuiau să intre în vigoare noi prevederi potrivit cărora cei care nu dețin plăcuțe neutre cu semnul distinctiv al statului MD nu pot traversa frontiera cu Ucraina, însă acest termen a fost amânat. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, astfel de hotărâri au fost luate pe motiv că nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări, existând riscul apariției unor dificultăți majore pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Un al motiv pentru care s-au luat astfel de decizii este perioada restrânsă până la data propusă inițial de Republica Moldova pentru punerea în aplicare a noilor reglementări.

Autoritățile spun că în această perioadă se lucrează intens la informarea deținătorilor de mijloace auto din regiunea transnistreană, oferindu-le timp pentru a se conforma noilor cerințe.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram