/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Consilierii din Dubăsari, care au votat pentru suspendarea președintelui raionului, citați la CNA. „A fost o încercare de intimidare”

missing
14 ianuarie 2021, ora 13:42

Consilierii raionali din Dubăsari care au semnat pentru suspendarea preşedintelui raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, au fost citați de Centrul Național Anticorupție, după ce a fost depusă o plângere  privind corectitudinea procesului de suspendare. 

Consilierii, care au fost citați deja de două ori pentru audieri, spun că această acțiune este o modalitate de intimidare, precizând că au primit citațiile cu întârziere.

„14 consilieri raionali, care au votat suspendarea lui Filipov din data de 16 decembrie 2020, au fost citați deja de două ori de CNA. Prima citație a a venit înainte de Anul Nou. Ieri, la fel am primit o citație din nou, dar era cu data de 12 ianuarie. Marți, 12 decembrie, s-au prezentat câțiva colegi. A fost o încercare de a intimida acești 14 consilieri”, a declarat consilierul Nicolae Gazea pentru tv8.md.

„Noi nu am primit notificarea de la cancelaria de stat, dar am fost audiați. Acolo se menționează că noi nu am făcut corect suspendare. Am primit două chemări, prima a fost în ziua când eu trebuia să mă prezint și urma să fiu prezint pe data de 30 decembrie, la ora 11:30, dar primit citația la ora 15:00. Au fost citați 14 consilieri”, a menționat consilierul raional din partea PDM Victor Bulat.

Și deputata Platformei DA Stela Macari califică aceste acțiuni drept un act de intimidare. „Atât timp cât Instituțiile Statului sunt conduse de oamenii lor, tacticile de intimidare, constrângere și influențare a persoanelor incomode au rămas intacte în continuare la toate nivelurile, ba chiar s-au amplificat. Din fericire, mai sunt oameni care nu pleacă capul doar pentru ca să nu fie tăiat de sabie și mă refer aici la consilieri raionului Dubăsari: ei au luat o atitudine tranșantă față de acțiunile nocive ale președintelui raionului, care s-a soldat inclusive cu suspendarea acestuia din funcție. Din păcate, consilierii au început să fie intimidați și târâți imediat prin instanțele de drept”, a explicat aceasta.

Purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, a declarat că pentru tv8.md că este examinată plângerea lui Grigore Filipov, după ce a fost suspendat din funcția de președinte al raionului Dubăsari, și respinge acuzațiile privind intimidarea consilierilor.

„CNA examinează plângerea domnului Filipov, dar și demersul unor deputați, prin care se solicită verificarea legalității deciziei consilierilor raionali cu privire la suspendarea din funcție a președintelui raionului. Citarea consilierilor este o procedura legală, obișnuită în cazurile în care se examinează orice gen de plângere sau interpelare. Ofițerii CNA își fac meseria, în conformitate cu legea, și nu au ca scop să intimideze pe cineva sau să exercite presiuni. Mai mult, consilierii au dreptul să dea explicații cu privire la decizia lor sau să refuze. Este dreptul lor de care pot uza, potrivit legislației în vigoare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Amintim că pe 16 decembrie 2020, preşedintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție. La ședința Consiliului Raional Dubăsari a fost votată decizia cu privire la suspendarea acestuia din funcția de președinte de raion pe o perioadă de 60 de zile.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram