Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte, printre care și conflictului transnistrean.

„Am avut ieri o întâlnire cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în țara noastră. Am discutat mai multe subiecte de actualitate, în special, cu privire la soluționarea conflictului transnistrean. Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv pașnic, pe cale politico-diplomatică, al soluționării conflictului și orice speculații la subiectul unor intenții agresive sunt doar niște provocări și dezinformare intenționată. Nu există premise pentru un conflict. Cetățenii din regiunea transnistreană sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar între locuitorii de pe cele două maluri nu există niciun fel de neînțelegere sau dușmănie”, a anunțat Maia Sandu.

„Am discutat despre mersul procesului de negocieri și necesitatea de a pune accent pe aspecte constructive. Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

Mai mult, Maia Sandu a precizat că „în cursul întâlnirii am accentuat, în mod repetat, că lupta împotriva corupției și contrabandei este una dintre cele mai importante priorități ale mele”.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!