Alexei Navalnîi se află în lista căutărilor federale din 29 decembrie 2020. Decretul a fost publicat de Serviciului Federal al Penitenciarelor, potrivit presei ruse.

Avocatul Vadim Kobzev a confirmat informațiile potrivit cărora, principalul opozant a lui Vladimir Putin se află pe despre lista căutărilor federale. Avocatul a mai declarat că Navalnîi nu știa că este anunțat în căutare, când, pe 13 ianuarie a făcut publică decizia de a reveni în Rusia, pe 17 ianuarie.

„Am aflat despre aceasta astăzi, după ce a anunțat despre întoarcerea sa în Rusia”, a spus Kobzev. Anunțarea în căutare este legată de dosarul penal Yves Rocher, în care Navalnîi a primit trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de probă de cinci ani, care s-a încheiat la 30 decembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!