Au fost stabilite noi reguli de intrare în Germania și Marea Britanie pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel, toți pasagerii care intră în Regatul Unit trebuie să facă un test COVID-19 în termen de trei zile până la sosire, iar cei care sosesc în Republica Federală trebuie să efectueze testul nu mai mai devreme de 48 de ore înainte de sosire. În Marea Britanie noile prevederi vor intra în vigoare pe 18 ianuarie, iar în Germania pe 14 ianuarie.

La check-inul pentru zbor în Marea Britanie, toți pasagerii, cu excepția copiilor sub 11 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului. Rezultatul testului trebuie prezentat în original în engleză, franceză sau spaniolă; testele de traducere nu vor fi acceptate.

Rezultatul testului trebuie să conțină următoarele informații:

– numele / prenumele pasagerului care corespunde documentelor de transport;
– data nașterii sau vârsta pasagerului;
– rezultatul testului;
– data testului;
– numele și contactele laboratorului în care a fost efectuat testul;
– numele testului;

Potrivit companiei „Air Moldova”, dacă rezultatul testului nu conține toate informațiile de mai sus sau rezultatul testului lipsește, pasagerului i se va refuza îmbarcarea. Rezultatul testului poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic; la prezentarea rezultatului în formă electronică, pasagerul trebuie să furnizeze dispozitivului său electronic nivelul de încărcare necesar.

Toți pasagerii care intră în Germania din țările aflate în zona roșie, inclusiv Republica Moldova, trebuie să treacă testul SARS-COV-2 efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de sosire. Pasagerul trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului la check-inul pentru zbor, precum și la cererea poliției federale sau a autorităților competente atunci când trece controlul de frontieră în Germania.

Cei de la „Air Moldova” spun că Pasagerii care intră în Germania din țările din zona roșie trebuie să se autoizoleze timp de zece zile la sosire.

Și, de asemenea, înainte de plecare, trebuie să completeze fără greș formularul online PLF la www.einreiseanmeldung.de. După completarea formularului online PLF, pasagerul primește un e-mail de confirmare. Prezența formularului completat, precum și corectitudinea completării acestuia, sunt verificate la check-in la aeroport.

Pasagerii trebuie să poarte cu ei dovada finalizării PLF pe tot parcursul călătoriei. Pasagerilor care nu vor completa formularul online PLF nu li se va permite zborul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!