/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pagube de 1,4 miliarde de euro după ninsorile istorice din Madrid

15 ianuarie 2021, ora 12:11

Zăpezile nemaivăzute care au lovit săptămâna trecută capitala Spaniei au provocat pagube de aproape un miliard și jumătate de euro, așa că autoritățile madrilene vor ca orașul să fie declarat zonă de dezastru natural, pentru a putea primi fonduri de urgență.

Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro în capitala Madrid, potrivit primarului Jose Luis Martinez Almeida, informează joi DPA.

Cifra include pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capitală, a indicat edilul.

Madridul a continuat să lupte joi cu urmările ninsorilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, a relatat Europa Press, citat de digi24.ro.

Numeroase străzi sunt în continuare blocate, la cinci zile de la încetarea celei mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani. Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat. Până acum zăpadă a fost curățată doar de pe 15% din străzile capitalei, în timp ce școlile și grădinițele rămân închise până luni.

Furtuna de zăpadă care a lovit statul iberic a blocat sute de drumuri în întreaga țară, iar echipele de intervenție au ajuns abia acum la oamenii izolați din regiunea Madrid. Le-au adus cu elicopterul alimente, dar și mâncare pentru animalele lor înfometate după ce au rămas captive în nămeți.

Temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou miercuri noaptea până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi întrucâtva mai blânde, notează Reuters.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram