/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Întâlnire între foști deținuți. Ce spune Platon despre imaginile în care apare alături de Pruteanu, alias Borman

15 ianuarie 2021, ora 13:11

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și Oleg Pruteanu, alias Borman au fost văzuți într-un local din Chișinău. Deschide.md a intrat publicat un video de la întâlnirea celor doi. Solicitat telefonic de Tv8.md, Veaceslav Platon a confirmat veridicitatea imaginilor.

„Da, întâlnirea a avut loc. Când eram deținut, eram lipsit de colete și mâncare. El (n. red. Oleg Pruteanu) mi-a transmis niște mere, iar acum ne-am întâlnit ca să îi mulțumesc. Îi sunt recunoscător pentru că atunci când eram ținut flămând, el a reușit să-mi transmită câteva mere de câteva ori”, a declarat Veaceslav Palton.

Întrebat când a avut loc întâlnirea, Platon a spus că vara, fără a preciza exact când s-au văzut cei doi. Controversatul om de afaceri a mai adăugat că nu se cunoștea anterior personal cu Oleg Pruteanu.

„Noi nu ne cunoșteam. Doar a reușit de câteva ori să îmi ofere câteva mere. Nu țin minte când a avut loc întâlnirea, cred că vara”.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

La 15 iunie 2020 a fost eliberat din arest după ce demersul de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost admis.

Deținutul Oleg Pruteanu, alias Borman, aflat în arest preventiv de aproape trei ani, sub acuzația de trafic de droguri, a fost eliberat din Penitenciarul 16 „Pruncul” la 24 iulie 2020. Potrivit deciziei Judecătoriei Buiucani, Borman este plasat sub control judiciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram