/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Mobilizare emoționantă pentru un tânăr poștaș din Ialoveni, care și-a dorit o bicicletă

missing
16 ianuarie 2021, ora 21:27

Mobilizare emoționantă pentru un poștaș din Ialoveni! Romeo Munteanu, un tânăr cu două facultăți în spate, de trei ani distribuie pe la casele oamenilor scrisori, facturi sau colete. O face cu multă dăruire, chiar dacă-i frig, plouă, sau e arșiță. De luni până sâmbătă, acesta parcurge zeci de kilometri pe jos. O bicicletă i-ar ușura mult munca, însă nu are bani. Povestea sa a ajuns pe rețelele de socializare și a sensibilizat mai mulți oameni care s-au oferit să-i dăruiască o bicicletă.

Faceți cunoștință! El este Romeo. Are 31 de ani și de mai bine de 3 ani, din zori și până seară, are grijă să ducă pe la casele locuitorilor din Ialoveni facturile, scrisorile și coletele. Deși este absolvent a două facultăți, spune că a acceptat să fie poștaș pentru că nu a reușit să își găsească un alt loc de muncă stabil.

ROMEO MUNTEANU, POȘTAȘ, IALOVENI: „Nu este lucru stabil în țară și am acceptat să fiu poștaș. Mama mea la fel e poștăriță, de doi ani. Am absolvit două facultăți – Academia de Științe și Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău.”

Deși are studii în domeniul geografiei și turismului, nu a călătorit niciodată peste hotarele țării. Totuși, el continuă să creadă că visul de a trece hotarul și a descoperi lumi noi se va îndeplini într-o zi. Între timp, muncește șase zile din șapte. Se odihnește doar duminică. Și asta pentru a reuși să ajungă la fiecare casă.

ROMEO MUNTEANU, POȘTAȘ, IALOVENI: „Lucrez de luni până sâmbătă, Mai mult mă odihnesc duminică. Am mult de lucru. Sunt trei sectoare. Toată ziua trebuie să lucrez, de dimineață până seara.”

Romeo povestește că sunt zile în care parcurge mai mult de 10 km. De-i frig, de plouă…tânărul cutreieră pe jos străzile orașului. Și-ar dori o bicicletă, însă banii pe care îi câștigă din salariu nu îi ajung.

ROMEO MUNTEANU, POȘTAȘ, IALOVENI: „Într-o zi fac cel puțin 5 km. Dacă este necesar să aduc facturi de lumină sau telefon, parcurs o distanță de cel puțin 10 km. Îmi ia toată ziua. Mă îmbrac bine – mănuși, fularul la gât, ca să nu am probleme să sănătate. Câteodată, sunt obosit foarte tare.”

Povestea lui Romeo l-a emoționat pe acest bărbat, locuitor și el din Ialoveni. El a hotărât să îl ajute pe tânărul poștaș să-și cumpere o bicicletă care i-ar ușura munca și a scis despre el pe o rețea de socializare. Reacția oamenilor, pur și simplu, l-a lăsat fără cuvinte.

EUGEN CRISTOFAN, LOCUITOR IALOVENI: „După ce am plasat pe Facebook…atâția oameni cu suflet mare au sărit în ajutor. Chiar am rămas șocat. Deocamdată, mi-au adus ieri două. Trebuie să mai luăm vreo patru.”

Atât de multe biciclete s-au adunat încât bărbatul spune că a decis să le doneze și altor poștași. S-au mobilizat nu doar moldovenii din țară, dar și de peste hotare.

EUGEN CRISTOFAN, LOCUITOR IALOVENI: „Bicicleta lui trebuie să ajungă duminica viitoare. E din Anglia. Un domn pasionat de biciclete. M-a întrebat cât cântărește, ce înălțime are. O face chiar pentru el. Cu gentuțe, coșuri…”

Bărbatul spune că unele biciclete donate vor ajunge și la copii nevoiași din Ialoveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram