/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ O „cameră a îmbrățișărilor” permite bătrânilor din Italia să își strângă la piept apropiații

16 ianuarie 2021, ora 22:10

Lipsiți de contactul fizic din cauza noului coronavirus, bătrânii din Italia, care se află în aziluri își pot, acum, îmbrățișa apropiații în deplină siguranță. O “cameră a îmbrățișărilor”, gonflabilă și mobilă, este pusă la dispoziția acestora, iar de la Crăciun încoace, încăperea călătorește prin zonă, cu opriri de câteva zile la fiecare casă de bătrâni. Beneficiarii, dar și rudele lor au salutat ideea și spun că acesta este un gest de umanitate.

 

Agenția France Presse scrie că inițiativa s-a născut într-o provincie din apropiere de Napoli. Responsabilii din cadrul instituțiilor care găzduiesc bătrânii susțin că în așa mod, persoanele în etate se simt mai aproape de cei dragi. Totuși, pentru a putea fi folosită de cât mai multă lume, un bătrân se poate afla în această încăpere doar 10 minute. Pentru a evita orice risc de infectare cu noul coronavirus, cele două spații separate de peretele din plastic sunt dezinfectate după fiecare beneficiar.

SINCRON: SAVERIA SORDILLO, RESPONSABILĂ: În sfârșit a sosit! Ușile noastre au fost închise familiilor din martie, am evitat orice contact cu lumea exterioară, am baricadat într-un fel locuitorii noștri în interiorul structurii, pentru a-i proteja.”

Gestul i-a emoționat extrem pe rezidenții caselor de bătrâni, cu atât mai mult că de luni bune, aceștia nu și-au mai strâns la piept apropiații. Autoritățile locale spun că această inițiativă este un început de revenire la normalitate.

SINCRON: SAVERIA SORDILLO, RESPONSABILĂ: „Singurul contact pe care l-au avut a fost printr-o ușă de sticlă, astfel încât nu a existat niciun contact fizic.”

Timp de aproximativ trei săptămâni de când a fost implementat acest proiect, de camera îmbrățișărilor s-au bucurat în jur de 200 de beneficiari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram