Cu peste 1.200 de decese zilnice din cauza pandemiei, Marea Britanie grăbește pasul și deschide peste tot centre de vaccinare. Unul dintre ele e situat într-o catedrală din centrul Angliei, căreia i-au trecut pragul până acum în special persoane de peste 80 de ani. Este vorba despre o impresionantă clădire medievală, situată în Lichfield.

Transformarea lăcașului de cult în centru de vaccinare a fost lăudată chiar de arhiepiscopul de Canterbury, în contextul în care autoritățile vor să imunizeze 15 milioane de britanici până la mijlocul lunii viitoare, scrie Digi 24.

„Acest lucru ne face să ne gândim la rolul pe care îl are catedrala. Există vechea noțiune de sanctuar, sunt foarte mulți oameni care vin aici doar ca să jelească. De Crăciun am aprins peste 200 de felinare în memoria oamenilor”, povestește pastorul Adrian Dorber.

„Nu am crezut niciodată că va fi așa, e chiar minunat, să știți”, spune o altă persoană.

„Este un spațiu uriaș care reprezintă un avantaj important pe o astfel de vreme și care dă naștere unui spirit comunitar”, este de părere o altă femeie.

Până acum, peste trei milioane și jumătate de locuitori din regat au primit serul anti-COVID.

Foto: PA Media

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!