/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Centru de vaccinare împotriva COVID-19, deschis într-o catedrală din Marea Britanie

missing
17 ianuarie 2021, ora 08:22

Cu peste 1.200 de decese zilnice din cauza pandemiei, Marea Britanie grăbește pasul și deschide peste tot centre de vaccinare. Unul dintre ele e situat într-o catedrală din centrul Angliei, căreia i-au trecut pragul până acum în special persoane de peste 80 de ani. Este vorba despre o impresionantă clădire medievală, situată în Lichfield.

Transformarea lăcașului de cult în centru de vaccinare a fost lăudată chiar de arhiepiscopul de Canterbury, în contextul în care autoritățile vor să imunizeze 15 milioane de britanici până la mijlocul lunii viitoare, scrie Digi 24.

„Acest lucru ne face să ne gândim la rolul pe care îl are catedrala. Există vechea noțiune de sanctuar, sunt foarte mulți oameni care vin aici doar ca să jelească. De Crăciun am aprins peste 200 de felinare în memoria oamenilor”, povestește pastorul Adrian Dorber.

„Nu am crezut niciodată că va fi așa, e chiar minunat, să știți”, spune o altă persoană.

„Este un spațiu uriaș care reprezintă un avantaj important pe o astfel de vreme și care dă naștere unui spirit comunitar”, este de părere o altă femeie.

Până acum, peste trei milioane și jumătate de locuitori din regat au primit serul anti-COVID.

Foto: PA Media

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram