/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Opozantul rus Alexei Navalnîi, care a ajuns cu puțin timp în urmă la Moscova, a fost reținut

missing
17 ianuarie 2021, ora 20:04

Opozantul rus Alexei Navalnîi, care a ajuns cu puțin timp în urmă la Moscova, a fost reținut, informează presa rusă. 

Jurnaliștii ruși scriu că politicianul a fost reținut la controlul de pașapoarte, iar avocatului său nu a reușit să-l urmeze.

„Sunt absolut fericit că am revenit, este cea mai bună zi din ultimele cinci luni, aici e casa mea”, a declarat Navalnîi.

Anterior, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Alexei Navalnîi a venit astăzi în Rusia, după ce s-a aflat în Germania din august 2020. Urma să ajungă pe aeroportul Vnukovo de la Moscova, dar în ultimul moment aeronava a fost redirecționată pe un alt aeroport. Între timp, 37 de oameni au fost reținuți de polițiști, iar mulțimea a fost blocară la intrarea în aeroportul Vnukovo.

Alexei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram