/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dodon amenință că va scoate oamenii în stradă, dacă Sandu va abuza de Curtea Constituțională

missing
18 ianuarie 2021, ora 13:47

Președintele formațiunii Partidului Socialiștilor Igor Dodon amenință că va scoate oamenii în stradă dacă președinta Maia Sandu va abuza de Curtea Constituțională a Moldovei (CCM). O astfel de declarație a fost făcută atunci când a fost rugat să comenteze ultima decizie a CCM, care prevede că este inadmisibilă autodizolvarea Parlamentului.

„Constituția prevede două cazuri când se poate dizolva Parlamentul. Cum poți să penalizezi Parlamentul că nu a ales Guvern, dacă nici nu i-ai propus premier. Dacă va abuza de CCM, vom face proteste în masă pentru uzurparea puterii în stat. Vom fi mii și zeci de mii de oameni în fața Președinției, dacă președintele încalcă Constituția”, a declarat Igor Dodon.

Am solicitat o reacție cu privire la declarațiile lui Igor Dodon de la purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu. Sorina Ștefârță a spus că comentarii la acest subiect vor fi după ce se vor reîntoarce din Bruxelles, acolo unde președinta întreprinde o vizită oficială.

CCM a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) privind posibilitatea de auto-dizolvare a Parlamentului. Despre aceasta a anunțat președinta CCM Domnica Manole, în cadrul unui briefing de presă pe 18 ianuarie.

Președinta CCM a spus că Legea Supremă prevede două cazuri de dizolvare, imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări și inactivitatea Parlamentului timp de trei luni. Domnica Manole a reiterat că aceste texte sunt clar explicate în Constituție.

Menționăm că deputații PAS își doreau să cunoască dacă Parlamentul se poate autodizolva prin 2/3 din voturi. Amintim că premierul interimar Aureliu Ciocoi anunțase anterior că există cvorum pentru ca ședința Guvernului să aibă loc, dar așteaptă decizia CCM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram