Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială la Bruxelles, s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europeni. Maia Sandu a avut o întrevedere cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, dar și cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget și Administrație.

„Am accentuat necesitatea de a implementa o reformă reală a justiției, care să ne permită să dezvoltăm Republica Moldova și în celelalte domenii. Lupta împotriva corupției și crearea unor instituții puternice și independente reprezintă premisa de bază a îmbunătățirii vieții cetățenilor noștri. Comisarul Reynders m-a asigurat că Uniunea Europeană va susține și în continuare parcursul nostru european prin sprijinirea reformelor și eforturilor noastre în edificarea unui stat modern, european și prosper”, a declarat Maia Sandu.

Foto: Facebook/Maia Sandu

„Astăzi am avut plăcerea să mă reîntâlnesc cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație. Am vorbit despre intensificarea cooperării economice, importanța asistenței UE pentru Republica Moldova, precum și despre dorința noastră de a liberaliza și în continuare serviciile și de a integra și mai profund Republica Moldova în economia europeană”, a menționat Maia Sandu.

Foto: Facebook/Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova a discutat și cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene. „Republica Moldova pășește într-o nouă etapă de cooperare cu țările partenere – o relație bazată pe transparență și încredere reciprocă. Sunt ferm convinsă că reînnoirea dialogului politic și dezghețarea relațiilor cu partenerii europeni vor contribui la construirea unui stat de drept, la consolidarea unei democrații veritabile și a unei economii funcționale”, a declarat Maia Sandu.

Foto: Facebook/Maia Sandu

Amintim că Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Bruxelles, unde are întâlniri cu mai mulți oficiali europeni, printre care și omisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, și Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

Ieri, președinta Republicii Moldova a discutat și cu procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!