/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Maia Sandu, la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene: „Integrarea europeană nu este un termen abstract”

missing
18 ianuarie 2021, ora 14:35

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președinta Comisie Europene Ursula von der Leyen. Întâlnirea a avut loc la Bruxelles.

„Am avut o întrevedere cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, căreia i-am mulțumit în numele meu și al Republicii Moldova pentru susținerea oferită de-a lungul anilor în diferite domenii, susținere care a apropiat țara noastră de familia europeană și de care au beneficiat cetățenii noștri. Am accentuat că pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract. Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare concrete”, a declarat Maia Sandu.

Președinta R. Moldova susține că a discutat și despre importarea vaccinului anti-Covid-19 în Republica Moldova.

„Am discutat importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova.și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, a scris Maia Sandu.

Precizăm că Maia Sandu, în cadrul vizitei la Bruxelles a avut o întrevedere și cu procurorul șef al Parchetului Europen, Laura Codruța Kövesi.

Din delegația oficială a Republicii Moldova face parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Foto: FB/Maia Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram