/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

„Nu este o surpriză”. Reacția Platformei DA, după ce Curtea a declarat inadmisibilă autodizolvarea Parlamentului

missing
18 ianuarie 2021, ora 12:51

După ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la autodizolvarea Parlamentului, reprezentanții Platformei DA spun că aceasta a fost o decizie la care se așteptau.  

Potrivit președintelui fracțiunii, Alexandru Slusari, Constituția foarte clar prevede motivele pentru dizolvarea Parlamentului. „Nu o dată am menționat că această linie nu era clară pentru noi. Chiar dacă CCM ar fi luat altă decizie, era foarte greu de acumulat 2/3 din voturi pentru autodizolvarea Parlamentului. Nu este surpriză pentru noi. Ni se pare că pierdem timpul în acțiunile ce țin de alegeri anticipate”.

Președintele fracțiunii a spus că cel mai scurt scenariu spre alegeri anticipate ar fi înaintarea unei candidaturi în funcția de prim-ministru. „45 de zile se declanșează mecanismul, de două ori nu se votează Guvernul și mergem la anticipate. Orice altă variantă este mult mai riscantă”.

Amintim că președinta CCM Domnica Manole a spus că Legea Supremă prevede două cazuri de dizolvare, imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări și inactivitatea Parlamentului timp de trei luni. Domnica Manole a reiterat că aceste texte sunt clar explicate în Constituție.

Menționăm că deputații PAS își doreau să cunoască dacă Parlamentul se poate auto-dizolva prin 2/3 din voturi.

Amintim că premierul interimar Aureliu Ciocoi anunțase anterior că există cvorum pentru ca ședința Guvernului să aibă loc, dar așteaptă decizia CCM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram