Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

/VIDEO/ Andrei Năstase: „Maia Sandu poate miza pe noi”

18 ianuarie 2021, ora 22:25

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) anunță repetat că este gata să asigure conducerea unui Guvern de tranziție, pentru că, potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, până la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate țara trebuie guvernată corect de un Guvern de tranziție. Declarațiile au fost făcute luni, 18 ianuarie, de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la Tv8.

Potrivit lui Andrei Năstase, Platforma DA pledează pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Andrei Năstase, lider Platforma DA:Înainte de alegeri parlamentare anticipate, oamenii își doresc să aibă ce să pună pe masă, să aibă salarii mai bune. Platforma DA militează pentru alegeri parlamentare anticipate cât mai curând și cât mai bine organizate. Până la anticipate, țara trebuie guvernată corect. Maia Sandu poate miza pe noi. Platforma DA este gata să își asume guvernarea. Noi ne-am asumat acest lucru și cu un președinte ostil. Platforma DA poate livra și numele unui premier în condiții de criză. Am fost destul de explicit, unde-i lege, nu-i tocmeală. Rigorile Constituției trebuie puse în aplicare. Un verdict predictibil al Curții Constituționale. Așa că o să vedem, nu suntem noi cei care să venim cu soluții. ”

Anterior, pe 23 decembrie, după ce Guvernul condus de Ion Chicu și-a anunțat demisia, Platforma DA a declarat că este gata să asigure guvernarea.

„Platforma DA își reiterează opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate, declanșate imediat conform procedurilor constituționale sau organizate de un Guvern de tranziție responsabil, capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere și corecte“, declara Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram