Consiliul Superior al Magistraturii a amânat pentru următoarea ședință subiectul privind cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 19 ianuarie. Magistrații au votat unanim.

Este deja a treia ședință a CSM la care a fost dezbătut acest subiect. Potrivit magistraților, pentru ca cererea de demisie să fie aprobată și supusă votului a fost necesar ca judecătoarea să prezinte un raport detaliat privind motivul demisiei. Însă raportul a fost prezentat abia ieri, 18 ianuarie, astfel magistrații nu au avut timp să facă cunoștință cu acesta.

Nina Veleva este judecătoarea  raportor în dosarul lui Ilan Șor în cadrul căruia au avut loc peste 50 de ședințe de judecată, dintre care majoritatea au fost amânate. Magistrata activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la Curtea de Apel Cahul din 2015.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!