/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva, care examinează dosarul lui Ilan Șor, amânată pentru a treia oară de către CSM

missing
19 ianuarie 2021, ora 09:27

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat pentru următoarea ședință subiectul privind cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 19 ianuarie. Magistrații au votat unanim.

Este deja a treia ședință a CSM la care a fost dezbătut acest subiect. Potrivit magistraților, pentru ca cererea de demisie să fie aprobată și supusă votului a fost necesar ca judecătoarea să prezinte un raport detaliat privind motivul demisiei. Însă raportul a fost prezentat abia ieri, 18 ianuarie, astfel magistrații nu au avut timp să facă cunoștință cu acesta.

Nina Veleva este judecătoarea  raportor în dosarul lui Ilan Șor în cadrul căruia au avut loc peste 50 de ședințe de judecată, dintre care majoritatea au fost amânate. Magistrata activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la Curtea de Apel Cahul din 2015.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram