/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputatul european Siegfried Mureșan: „Guvernul României este pregătit să doneze R. Moldova primele doze. Ar putea ajunge chiar în această săptămână”

19 ianuarie 2021, ora 09:02

Primele doze de vaccin, care au fost donate Republicii Moldova de către președintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chișinău în această săptămână. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan. 

„România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiții foarte stricte, la -80 de grade și acum a venit și cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai ușoară, Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova primele doze, de îndată ce se vor finaliza toate formalitățile. Cred că vor veni chiar în această săptămână”, a declarat Siegfried Mureșan în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„Se lucrează la un plan prin care UE să doneze Republicii Moldova și țărilor din vecinătatea estică doze de vaccin pentru imunizarea medicilor. Până Uniunea Europeană se pune de acord pe acest subiect, în Republica Moldova va veni deja vaccinul din România”, a mai menționat Siegfried Mureșan.

Planul național de imunizare împotriva COVID-19 a fost aprobat săptămâna trecută de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică din Republica Moldova. În document sunt prevăzute o serie de măsuri ce țin de transportarea și stocarea vaccinului, instituțiile responsabile, managementul și instruirea resurselor umane, dar și aspecte privind sistemul de monitorizare a imunizărilor.

Amintim că în timpul vizitei oficiale la Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va dona Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram