/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Maia Sandu a discutat și cu președintele Parlamentului European, David Sassol. Ce subiecte au fost abordate

missing
19 ianuarie 2021, ora 16:50

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, continuă vizita sa la Bruxelles, având discuții cu președintele Parlamentului European, David Sassol, dar și alți oficiali europeni.

„În discuția cu domnul Sassoli, am subliniat prioritățile mandatului meu în funcția de președinte – în special, lupta împotriva corupției, accelerarea accesului la vaccinul anti-Covid-19 pentru medici și lucrătorii medicali din prima linie, obținerea unui sprijin pentru agricultorii noștri afectați de secetă și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală, și anume prin susținerea programelor la nivel de comunități. Totodată, am abordat și evoluțiile politice interne, reformele planificate pe agenda noastră europeană și oportunitățile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară. Sper ca dialogul nostru și aprofundarea cooperării noastre să aducă și pe viitor beneficii reale pentru cetățenii noștri”, a declarat Maia Sandu.

Foto: Maia Sandu/Facebook

De asemenea, Maia Sandu a discutat și cu Dacian Cioloș, președintele Grupului Renew Europe în Parlamentul European, Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru implementarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova, Ramona Strugariu, Vicepreşedintă a Delegației la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

„Am discutat și cu domniile lor despre evoluțiile politice interne din țara noastră, prioritățile mele pentru politica externă, precum și despre obiectivele majore ale mandatului meu, în special lupta împotriva corupției. Membrii Grupului Renew Europe au fost mereu de partea transformării și modernizării Republicii Moldova. Le-am mulțumit tuturor pentru eforturile continue depuse ca Republica Moldova să devină un stat puternic, cu adevărat european, cu instituții independente care lucrează pentru cetățeni”, a precizat președinta Republicii Moldova.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova s-a mai întâlnit și cu Andrius Kubilius, președinte din partea Parlamentului European al EURONEST, și Petras Austrevicius, membru al Parlamentului European.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Ieri, președinta Republicii Moldovaa avut o întrevedere cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, dar și cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget și Administrație, Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, dar și comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, și Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

Maia Sandu se află la Bruxelles în cadrul vizitei oficiale timp de două zile. Din delegația oficială care va merge la Bruxelles fac parte președintele Maia Sandu, Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram