/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Kremlinul dă asigurări că ”nu va lua în considerare” cereri occidentale de eliberare a lui Navalnîi

19 ianuarie 2021, ora 18:12

Kremlinul dă asigurări că ”nu va lua în considerare” cereri occidentale de eliberare a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi şi se declară ”îngrijorat” de îndemnurile acestuia la manifestaţii în masă – ”ilegale” în Rusia, relatează AFP.

”Este un caz întru totul intern, iar noi nu vom permite nimînui să se amestece în el”, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, transmite news.ro.

Peskov denunţă, de asemenea, ”îndemnuri îngrijorătoare” ale lui Navalnîi – arestat la întoarcerea sa în Rusia, duminică, după cinci luni de convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu noviciok de care-l acuză pe Vladimir Putin – la manifestaţii în masă împotriva plasării sale în detenţie.

Un tribunal rus a dispus luni plasarea în detenţie a opozantului rus Aleksei Navalnîi pe o peroadă de 30 de zile, începând de la data controversatei sale arestări, duminică, de către serviciul penitenciar rus (FSIN), la sosirea sa la Moscova.

Serviciile penitenciare ruseşti l-au arestat duminică pe Aleksei Navalnîi, căruia îi reproşează că a încălcat condiţiile unei pedepse cu închisoarea – cu suspendare – din 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram