/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ „Ori munciți și identificați soluții sau plecați din funcție”. Mesajul transmis de către Ilan Șor președintei R. Moldova, Maia Sandu

missing
19 ianuarie 2021, ora 12:04

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a adresat un mesaj dur președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pe care o îndeamnă să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru, iar în cazul în care nu poate face față provocărilor, să plece din funcție, declară Șor într-un filmuleț video.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor afirmă că țara noastră se confruntă cu probleme grave. Asta în timp ce, potrivit lui Ilan Șor, președintele Maia Sandu își irosește timpul prin călătorii inutile.

În Moldova, brusc s-au majorat prețurile pentru carburanți, fapt ce, în mod inevitabil, va duce la creșterea costului traiului zilnic. Lunar, în Moldova se îmbolnăvesc și mor oameni, iar discuțiile despre procesul de vaccinare se năruie. În acest răstimp, dvs. lunecați pe parchetele palatelor de la Kiev și Bruxelles, fără să fi adus vreun folos țării și cetățenilor”, a menționat Ilan Șor.

Președintele Partidului „ȘOR” susține că deplasările în străinătate sunt importante, dar nu în această perioadă dificilă în care se află țara noastră.

Vreau să vă amintesc că cetățenii Moldovei au ales un președinte care să rezolve problemele țării ce s-au acumulat, să-și îndeplinească promisiunile electorale, dar nu o broscuță călătoare, care își irosește timpul prin călătorii fără sens, peste hotare.”

Totodată, Ilan Șor o îndeamnă pe Maia Sandu să numească un candidat pentru funcția de prim-ministru, așa cum prevede Legea Supremă.

Se creează impresia că încă nu ați ieșit din campania electorală. Continuați să spuneți multe cuvinte frumoase și să lansați lozinci zgomotoase. Vă spun un secret. Alegerile s-au încheiat. Oricât de obsedată ați fi de ideea dizolvării Parlamentului, oricât ați vrea să cufundați țara într-o criză profundă, cu consecințe imprevizibile, în anarhie, sunteți obligată să-i propuneți Parlamentului un candidat pentru funcția de premier”, a declarat Șor.

Ulterior, Șor face apel la dialog și se oferă să o ajute pe Maia Sandu să identifice un candidat potrivit pentru funcția de premier.

Admit că printre cunoștințele dvs. nu este o persoană care să poată face față unei asemenea misiuni importante. Suntem deschiși pentru dialog. Nu vă jenați. Adresați-vă, vă vom ajuta. Doamna președinte Maia, este timpul să recunoașteți că nu vă mai aflați în opoziție. Principiul „cu cât e mai rău, cu atât e mai bine” poate fi considerat acceptabil doar pentru un opozant. Ori munciți și identificați soluții pentru depășirea multiplelor crize în care s-a pomenit Moldova, sau plecați din funcție și nu mai țineți ostatic populația țării!”, se mai arată în mesajul lui Ilan Șor.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram