Viorel Morari a fost surprins la ieșirea din instituția Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). La ieșire acesta a declarat că acuzațiile nu sunt altceva decât aberații și le-a numit ilegale.

Potrivit reporterului TV8 Cătălin Gorea, audierile au durat peste trei ore, iar Viorel Morari a fost scos de la PCCOCS prin ușa din spate. Mai mult, el a fost escortat de oameni îmbrăcați în civil și dus la Direcția de Poliție a Capitalei. Procurorii au inițiat măsura de arest preventiv.

Amintim că, astăzi, 19 ianuarie, seful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut. Procuratura Generală a anunțat că Viorel Morari s-a prezentat cu avocații săi la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Conform informațiilor, după audierea acestuia în calitate de bănuit, procurorul de caz a decis asupra necesității reținerii lui Morari. „În continuare, persoana urmează a fi pusă sub învinuire, cu decizia asupra măsurii preventive aplicabile”, a precizat procurorul.

Anterior, Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie 2020, fiind suspendat din funcție. Atunci, acesta a fost reținut pentru abuz de serviciu și fals în acte publice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!