/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Viorel Morari a fost surprins la ieșirea din instituția PCCOCS

missing
19 ianuarie 2021, ora 18:13

Viorel Morari a fost surprins la ieșirea din instituția Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). La ieșire acesta a declarat că acuzațiile nu sunt altceva decât aberații și le-a numit ilegale.

Potrivit reporterului TV8 Cătălin Gorea, audierile au durat peste trei ore, iar Viorel Morari a fost scos de la PCCOCS prin ușa din spate. Mai mult, el a fost escortat de oameni îmbrăcați în civil și dus la Direcția de Poliție a Capitalei. Procurorii au inițiat măsura de arest preventiv.

Amintim că, astăzi, 19 ianuarie, seful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut. Procuratura Generală a anunțat că Viorel Morari s-a prezentat cu avocații săi la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Conform informațiilor, după audierea acestuia în calitate de bănuit, procurorul de caz a decis asupra necesității reținerii lui Morari. „În continuare, persoana urmează a fi pusă sub învinuire, cu decizia asupra măsurii preventive aplicabile”, a precizat procurorul.

Anterior, Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie 2020, fiind suspendat din funcție. Atunci, acesta a fost reținut pentru abuz de serviciu și fals în acte publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram