Secretarul general al Guvernului Republicii Moldova, Liliana Iaconi, a fost repusă în funcție și va activa la șefia Cancelariei de Stat până în martie 2021. Cabinetul de Miniștri condus de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a aprobat o hotărâre în acest sens în cadrul ședinței de miercuri, pe 20 ianuarie. 

Potrivit prim-ministrului interimar, Liliana Iaconi a fost repusă în funcția de secretar al Guvernului și rămâne în funcție până în martie 2021.

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: „Ca să fiu mai clar, Liliana Iaconi a acceptat la insistența mea să activeze în calitate de secretar general al Guvernului. Apreciez gestul doamnei Iaconi să activeze la șefia cancelariei de Stat.”

Pe 22 decembrie, secretarul general al Guvernului Republicii Moldova, Liliana Iaconi, și-a dat demisia. Aceasta urma să plece din funcție din data de 1 februarie 2021.

La ședința de pe 22 decembrie a Guvernului au mai fost aprobate cererile de demisie a secretarilor de stat de la Ministerul Sănătății. Este vorba despre Constantin Rîmeș, Alexandru Holostenco, Marina Golovaci, Nelea Rusu și Djulieta Popescu. În locul acestora a fost numit un singur secretar Tatiana Zatîc.

De asemenea, au demisionat din funcție secretarii de la Ministerul Justiției Radu Foltea și Dorin Lișman. Aceștia vor fi înlocuiți de către Silvia Stici și Lilian Deliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!