/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Liliana Iaconi, repusă în funcția de secretar general al Guvernului. Ciocoi: „Apreciez gestul”

missing
20 ianuarie 2021, ora 15:50

Secretarul general al Guvernului Republicii Moldova, Liliana Iaconi, a fost repusă în funcție și va activa la șefia Cancelariei de Stat până în martie 2021. Cabinetul de Miniștri condus de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a aprobat o hotărâre în acest sens în cadrul ședinței de miercuri, pe 20 ianuarie. 

Potrivit prim-ministrului interimar, Liliana Iaconi a fost repusă în funcția de secretar al Guvernului și rămâne în funcție până în martie 2021.

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: „Ca să fiu mai clar, Liliana Iaconi a acceptat la insistența mea să activeze în calitate de secretar general al Guvernului. Apreciez gestul doamnei Iaconi să activeze la șefia cancelariei de Stat.”

Pe 22 decembrie, secretarul general al Guvernului Republicii Moldova, Liliana Iaconi, și-a dat demisia. Aceasta urma să plece din funcție din data de 1 februarie 2021.

La ședința de pe 22 decembrie a Guvernului au mai fost aprobate cererile de demisie a secretarilor de stat de la Ministerul Sănătății. Este vorba despre Constantin Rîmeș, Alexandru Holostenco, Marina Golovaci, Nelea Rusu și Djulieta Popescu. În locul acestora a fost numit un singur secretar Tatiana Zatîc.

De asemenea, au demisionat din funcție secretarii de la Ministerul Justiției Radu Foltea și Dorin Lișman. Aceștia vor fi înlocuiți de către Silvia Stici și Lilian Deliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram