/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Președinta R. Moldova, Maia Sandu, după vizita oficială de la Bruxelles: „Instituțiile UE vor să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului”

missing
20 ianuarie 2021, ora 13:53

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut un rezumat al vizitei sale pe care a efectuat-o la Bruxelles și a anunțat că instituțiile Uniunii Europene vor să vadă progrese în investigarea furtului miliardului din sistemul bancar și nu justificări din partea Procuraturii Generale (PG). 

În cadrul briefing-ului de presă, Maia Sandu a menționat că a cerut Uniunii Europene (UE) echipamente medicale esențiale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Maia Sandu, președinta R. Moldova: „Vreau să fac un rezumat ca lumea să știe ce am cerut la Bruxelles. Am discutat cu înalți demnitari, am avut o întrevedere cu procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi. M-am convins că decidenții UE cunosc ce se întâmplă în țara noastră, ei cunosc foarte bine conținutul legilor Guvernului Chicu și cine stă în spatele lor. Instituțiile UE vor să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului și nu doar justificări patetice din partea PG și a altor instituții. UE își dorește pentru R. Moldova aceleași lucruri pe care le cer și cetățenii. Componența actuală a Parlamentului nu are soluții, de aceea alegerile anticipate trebuie să se întâmple cât mai curând. Le-am spus partenerilor europeni că cetățenii R. Moldova au o agendă clară: să construiască o țară liberă și prosperă. Din păcate, coaliția PSRM și Partidul Politic ȘOR au creat obstacole majore. În această vizită am avut obiective imediate. Am obținut confirmarea că 21,4 milioane pentru reforma poliției vor ajunge cât de curând posibil.”

Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită oficială la Bruxelles în cadrul căreia s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, printre care Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei și cu David Maria Sassoli, președinte al Parlamentului European.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram