/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/DOC/ Doi deputați îi cer premierului interimar să anuleze ordinul prin care Petru Corduneanu a fost numit șef adjunct al Poliției de Frontieră

missing
21 ianuarie 2021, ora 15:53

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp și Dumitru Alaiba, cer premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să anuleze ordinul ministrului în exercițiu al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Pavel Voicu, prin care l-a numit pe fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră.

Este un abuz clar, pentru că atribuțiile unui guvern în exercițiu nu îi permit Ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici. Am solicitat împreună cu colegul Carp Lilian două demersuri- unul către Ministrul în exercițiu Voicu, altul către Premierul în exercițiu Ciocoi. Ministrul de Interne să ofere informație suplimentară referitor la acțiunile sale (vedeți documentele) și, principalul, să-și anuleze ordinul de numire al lui Corduneanu. În caz că Voicu se pune în poară și refuză să restabilească legalitatea în acest caz, va fi obligația premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul Ministrului în Exercițiu Pavel Voicu. Din doi, măcar unul să acționeze în conformitate cu spiritul legii”, se arată în textul demersurilor.

Pe 19 ianuarie, fostul director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu, a fost numit șef adjunct la Poliției de Frontieră. Un ordin în acest sens a fost semnat pe 28 decembrie, de către ministrul Pavel Voicu.

Pe 21 decembrie, Petru Corduneanu a demisionat din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Decretul va fost publicat în Monitorul Oficial cu o zi mai târziu.

Anterior, Petru Corduneanu a fost consilier municipal și deputat pe listele Partidului Socialiștilor (PSRM). În iunie 2019, după ce SPPS a ajuns în subordinea președintelui, Pentru Corduneanu a fost numit director adjunct al instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram