/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ S-au răzgândit. Doi primari din Soroca au revenit la PD și spun că au fost intimidați

missing
21 ianuarie 2021, ora 11:28

Primarii democrați Victor Mutruc, edilul satului Egoreni și Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca au revenit în echipa Partidului Democrat, după ce pe 15 ianuarie părăsit formațiunea.

„Primarii democrați Victor Mutruc, primar al satului Egoreni și Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca au revenit în echipa Partidului Democrat, după ce pe 15 ianuarie au fost impuși să semneze o declarație de părăsire a partidului. Aceștia spun că un grup de persoane afiliate PSRM, însoțite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc și reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat și constrâns să-și suspende calitatea de membru PDM”, se arată într-un comunicat.

Primarii au semnat o declarație prin care au declarat că au fost impuși să părăsească formațiunea. Anterior, conducerea PDM au expediat un demers către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierului interimar, Aureliu Ciocoi, prin care au cerut tragerea la răspundere a funcționarilor care au făcut presiuni asupra membrilor Partidului Democrat din Soroca.

„Oamenii nu se lasă totuși atât de ușor amăgiți de „kulioace” și „borsetci”, care merg cu ”colindatul” prin raioane. Adevărații primari PDM sunt oameni gospodari, care au adus rezultate pentru localitățile lor, oameni care nu se vând și nu se cumpără, pentru că nu poți cumpăra cu toți banii din lume posibilitatea de a merge cu pieptul deschis prin satul tău și de a sta de vorbă fără rușine cu sătenii care te-au ales”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Precizăm că la sfârșitul săptămânii trecute primarii și consilierii Organizației Teritorială a Partidului Democrat din Soroca au anunțat că părăsesc formațiunea. Tot atunci, conducerea PDM a declarat că deputatul Eugen Nichiforciuc, reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei, ar fi făcut presiuni asupra acestora.

Anterior, contactat de tv8.md, reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, a respins acuzațiile și a declarat că nu știe despre ce este vorba. Acuzațiile au fost respinse și de către directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei. Și deputatul Eugen Nichiforciuc a respins acuzațiile.

Purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a declarat că „acestea sunt declarații absolut nefondate și le rugăm pe respectivele persoane să nu ne implice fără temei în supărările și în luptele lor locale”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram