/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ambasada Rusiei în Republica Moldova, despre decizia CC: „Este un factor alarmant în contextul păstrării păcii interetnice”

missing
22 ianuarie 2021, ora 17:02

După ce ieri, 21 ianuarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a venit cu o reacție. Potrivit Ambasadei, verdictul CC este alarmant.

„Verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova din 21 ianuarie cu privire la privarea limbii ruse de statutul limbii de comunicare interetnice este un factor alarmant în contextul păstrării păcii interetnice în statul multinațional moldovenesc”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

În comunicat mai este specificat că timp de decenii, alături de limba de stat a Republicii Moldova, rusa a fost un element integrant al comunicării eficiente și al coexistenței armonioase a tuturor grupurilor naționale din țară – moldoveni, ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, evrei, romi, polonezi.

„În acest context, jignirile radicalilor împotriva conducerii țării noastre, a poporului din Rusia și a cetățenilor de limbă rusă din Republica Moldova par oblasfemie și nenaturale. Reacția forțelor moldovenești la actele rusofobe este destul de înțeleasă. Ținem minte bine consecințele șovinismului anti-rus la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 ai secolului trecut”, menționează Ambasada Rusiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram