După ce ieri, 21 ianuarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a venit cu o reacție. Potrivit Ambasadei, verdictul CC este alarmant.

„Verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova din 21 ianuarie cu privire la privarea limbii ruse de statutul limbii de comunicare interetnice este un factor alarmant în contextul păstrării păcii interetnice în statul multinațional moldovenesc”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

În comunicat mai este specificat că timp de decenii, alături de limba de stat a Republicii Moldova, rusa a fost un element integrant al comunicării eficiente și al coexistenței armonioase a tuturor grupurilor naționale din țară – moldoveni, ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, evrei, romi, polonezi.

„În acest context, jignirile radicalilor împotriva conducerii țării noastre, a poporului din Rusia și a cetățenilor de limbă rusă din Republica Moldova par oblasfemie și nenaturale. Reacția forțelor moldovenești la actele rusofobe este destul de înțeleasă. Ținem minte bine consecințele șovinismului anti-rus la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 ai secolului trecut”, menționează Ambasada Rusiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!