Au fost actualizate alertele de călătorie, anunță Ministerul de Externe. Dacă unele state au scos Republica Moldova de pe lista țările cu risc epidemiologic sporit, alte țări impun autoizolarea timp de 14 zile pentru moldoveni.

Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova vor fi plasați în
izolare, carantină la intrarea în România, măsură în vigoare din 18.12.2020, ora 14:00.

Conform Ministerului de externe, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

Totodată, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. În aceste condiții, persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra în Ucraina fără a fi amplasate în carantină (autoizolare) sau prezentate rezultatele negative ale testării la Covid-19.

În perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021, rămâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat un șir de state, inclusiv Republica Moldova.

Vedeți mai jos mai muște detalii despre noile actualizări:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!