Gerul din ultimele zile este motiv de bucurie pentru iubitorii de hochei. Mai mulți locuitori din satul Buțeni, raionul Hîncești au transformat un lac cu apă de suprafață într-un teren pentru practicarea acestui sport. Hocheiștii amatori s-au echipat corespunzător, au improvizat niște porți și au dat start jocului.

Chiar dacă oamenii de la sat au mereu de muncă pe lângă casă, unii dintre ei și-au făcut timp printre treburile gospodărești și au ieșit să joace hochei. Sătenii ne-au spus că au așteptat cu nerăbdare să se răcească vremea de afară, pentru ca stratul de gheață să fie mai sigur și să poată juca.

Așteptăm cu nerăbdare să avem minus cinci, minus șapte, minus 10, ca să putem să jucăm. Dacă este mai frig, atunci ieșim pe o suprafață mai mare, mai netedă, dar acum nu riscăm și jucăm pe terenul pe care l-ați văzut.”

CHIRIL, HOCHEIST AMATOR: „Din păcate, prea puțin frig avem. Iarna nu ne permite timpul, anul trecut nu am jucat deloc. A fost timpul cald anul acesta avem două zile deja.”

Jucătorii ne-au spus că, pentru acest sport, nu este nevoie de multe investiții. Este necesară doar procucarea croselor, iar pentru securitatea celor mai în vârstă sunt necesare și apărătorile. Pe lângă măiestria de a juca pe gheață, oamenii mai sunt și ingenioși. Asta se vede după modul în care își improvizează porțile, dar felul în care își iluminează terenul de gheață, atunci când se lasă seara.

Domnul Mihai este bucuros că a reușit să-i transmită și fiului său dragostea pentru hochei și modul sănătos de viață.

MIHAI, HOCHEIST AMATOR:„Azi, când am sunat băieții și spun că la ora 3 s-a început hocheiul el avea lecții online și zice că tata, eu merg cu tine în mașină și în mașină fac lecțiile online doar ca să meargă la hochei. Cred că ei sunt sătui să stea în fața telefoanelor și a calculatoarelor”.

După meciul de hochei, consătenii se adună la un pahar de vin fiert.

Chiar dacă nu se antrenează frecevent și nu au condiții excelente pentru a practica acest sport, pasiunea lor pentru acest joc poate fi comparată cu cea a  jucătorilor de performanță.

Serviciului hidrometeorologic de stat anunță că, în următoarele zile, vremea se va încălzi. Astfel, salvatorii atenționează iubitorii de adrenalină și pescarii să nu-și încerce norocul pe lacurile și râurile înghețate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!