/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Lupte de stradă în Rusia la -50 de grade între demonstranţii pro-Navalnîi şi poliţie

missing
23 ianuarie 2021, ora 21:00

Poliţia din Rusia a arestat aproape 2.000 de persoane la manifestaţiile organizate în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară, informează Agerpres. În Siberia, protestele s-au desfăşurat la -50 de grade Celsius.

Update 20:20 Protestatarii au ajuns până la închisoarea unde este deținut Alexei Navalnîi, „Tăcerea Marinarului”. Forțele de securitate au reacționat brutal, bătându-i și arestându-i pe susținătorii opozantului.

Update 18:30 Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a fost eliberată. În schimb, potrivit unor surse independente, în jur de 2.000 de protestatari, inclusiv minori, ar fi fost arestați.

O jurnalistă ar fi fost bătută de forțele de ordine în Sankt Petersburg, în timp ce un alt ziarist a fost arestat.

Protestatari bătuți au fost și la Kazan, al optulea oraș ca mărime din Rusia, capitala Republicii Tatarstan.

La Moscova, forțele speciale OMON au intervenit în forță odată cu lăsarea serii și i-au împrăștiat pe protestatarii care se adunaseră în Piața Pușkin.

protestatar in moscova batut la manifestatia pro navalnii profimedia-0585541822
Poliția arestează un protestatar la demonstrația din 23 ianuarie 2021 din centrul Moscovei în favoarea liderului opoziției, Alexei Navalnîi, care este în detenție Foto: Profimedia

Update 16:00. Peste 1.000 de manifestanţi au fost arestaţi până în acest moment la protestele din ţară. La Moscova, 40.000 de oameni au ieşit în stradă să protesteze.

Update 15:29. Soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia, a fost arestată de poliţie la Moscova, unde protestatarii au început deja să se adune în piaţa Puşkin.

Iulia Navalnîi a postat pe Instagram un selfie cu ea în duba poliţiei şi s-a scuzat pentru calitatea tehnică a fotografiei, realizate în „condiţii slabe de lumină”.

Cel puţin 15.000 de persoane au participat până acum la protestele organizate în Extremul Orient al Rusiei şi în Siberia, informează presa locală.

Pe Twitter şi reţelele sociale au început să apară tot mai multe imagini ale protestelor şi acţiunile violente ale forţelor de ordine.

Protestele au început şi în oraşul Ekaterinburg, unde demonstranţii au ieşit în stradă în ciuda temperaturilor scăzute, de -30 de grade Celsius.

Lupte între demonstranţii pro-Navalnîi şi poliţia din Rusia la demonstraţii de protest
Protest pro-Navalnîi în Habarovsk, Rusia. Foto: Profimedia Images

Până duminică la prânz (ora Moscovei), poliţia rusă a arestat 174 de demonstranţi în 25 de localităţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram