/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Marea Britanie se declară preocupată de reţinerea protestatarilor de la Moscova

missing
23 ianuarie 2021, ora 18:42

Marea Britanie a îndemnat Rusia să respecte angajamentele sale internaţionale privind respectarea drepturilor omului după reţinerea a peste 1.600 de persoane la Moscova şi în alte oraşe din Rusia în timpul protestelor de sâmbătă organizate la apelul opozantului Aleksei Navalnîi, relatează Reuters și Agerpres.

„Suntem profund preocupaţi de reţinerea protestarilor paşnici şi continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape”, a anunţat Ministerul de Externe britanic într-un comunicat.

“Îndemnăm guvernul rus să respecte şi să se conformeze cu angajamentele sale internaţionale în materie de respectare a drepturilor omului şi să-i elibereze pe cetăţenii reţinuţi în timpul demonstraţiilor paşnice”, a adăugat Foreign Office.

Poliţia rusă a reţinut până acum 1.614 persoane la protestele neautorizate organizate sâmbătă în întreaga ţară în sprijinul opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, a anunţat ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea protestelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram