Aproape 6 milioane de lei. Cu această sumă record a fost licitat un loc de amplasare a unei gherete într-un parc din sectorul Rîșcani al capitalei. Agentul economic a reușit să obțină autorizația pentru această locație în cadrul celei de-a treia licitație deschisă organizată Primăria Chișinău.

A treia licitație pentru obținerea dreptului de amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului a avut loc ieri. În cadrul acesteia, agenții economici au luptat pentru 11 locuri, în valoare totală de circa 26 de milioane de lei. Inițial au fost scoase la licitație 15 loturi, însă 2 au fost excluse, iar pentru 2 nu au fost prezentate cereri.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: Suma record de 5,7 milioanede lei a fost oferită pentru locul de amplasare a unei gherete de 12 metru pătrați, în sectorul Rîșcani al capitalei. Aici lângă complexul memorial Feciorilor Patriei Sfânta Amintire.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8:Un alt loc solicitat este parcul Valea Morilor. Astfel, pentru o gheretă de 15 metri pătrați câștigătorul licitației urmează să achite peste 2,2 mil lei.”

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8:Și strada Nicolae Testimițeanu 20 a fost locul pentru care participanții la licitație au luptat. În acest caz, firma câștigătoare va trebui să achite puțin peste 1 milion de lei pentru o gheretă de 9 metri pătrați, amplasată în preajma spitalului Republican.”

Peste 3,2 mil de lei au fost oferite pentru o gheretă de 10 metri pătrați, amplasată pe strada  Alexei Mateevici, iar alte 2,2 mil de lei – pentru o gheretă de 9 metri pătrați amplasată pe strada Armenească colț cu 31 august. Contractul pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. Organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. La primele două licitații desfășurate în luna decembrie a anului trecut au fost adjudecate 28 de locuri de comerț, în valoare totală de 51,8 milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!