Indicatoare care nu se respectă, pietoni care traversează strada pe unde le este mai comod și mașini parcate la nimereală. Este peisajul pe care l-am întâlnit astăzi pe străzile din adiacentul pieței Centrale din Capitală, acolo unde oamenii parcă au uitat regulile de circulație.

Chiar dacă știu că își pun viața în pericol și mai riscă și amenzi pentru asta, pietonii traversează strada pe unde le este mai comod. Totuși, nu toți au o explicație de ce nu respectă indicatoarele.

Nu doar pietonii ignoră indicatoarele, ci și șoferii.

Așa arăta această stradă de lângă piața centrală înainte ca poliția, care are grijă de ordinea publică din zonă, să vadă echipa TV8. După câteva minute, ca prin minune, nici o mașină nu staționa neregulamentar. Ulterior, după ce poliția, a plecat, șoferii au continuat să încalce legea.

Nici amenzile nu îi sperie pe șoferi. Oamenii legii afirmă că, în pofida faptul că împart zilnic procese verbale, conducătorii auto, parchează, în continuare, pe unde apucă.

Polițiștii susțin că nici pietonii nu sunt scutiți de amenzi. Ce-i drept, până acum, aceștia au fost doar preîntâmpinați.

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii care parchează în locuri interzise sunt amendați cu până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare. În același timp, pietonii riscă să scoată din buzunare până la 300 de lei pentru că traversează neregulamentar strada.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!