/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mai mulți militari și responsabili politici din Spania au demisionat sau au fost concediați după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19

24 ianuarie 2021, ora 14:33

Mai mulți militari și responsabili politici din Spania au demisionat sau au fost concediați după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19, deși nu făceau parte din categorii prioritare. Printre ei se numără și șeful statului major al armatei spaniole care şi-a prezentat demisia după ce a fost acuzat că s-a vaccinat înainte să îi vină rândul, transmite Agerpres.

Generalul forţelor aeriene Miguel Angel Villarroya, în vârstă de 63 de ani, și-a dat demisia în cursul zilei de sâmbătă după ce a primit prima doză a vaccinului anti-COVID-19 fără să aibă dreptul acesta.

„În scopul de a nu afecta imaginea forţelor armate, generalul Villarroya şi-a prezentat astăzi cererea de demisie ministrului apărării”, se arată într-un comunicat al statului major.

Potrivit unei surse din statul major contactate de AFP, demisia sa a fost acceptată de ministrul Margarita Robles.

Cu toate acestea, înainte de a renunța la funcția sa, șeful statului major al armatei spaniole Miguel Angel Villarroya a ținut să precizeze că nu a avut niciodată intenția „de a profita de privilegiile sale în mod nejustificat”.

Totodată, vineri, ministrul de interne a demis un locotenent colonel, agent de legătură al Gărzii civile în statul major al armatei, în urma unui raport intern care a ajuns la concluzia că a beneficiat de vaccin fără a face parte dintr-un grup prioritar, într-o ţară în care peste un milion de doze sunt în prezent administrate cu prioritate personalului medical şi rezidenţilor din căminele de bătrâni.

Pe lângă militari, responsabili politici din diferite partide au primit şi ei prima doză de vaccin, fără a face parte nici ei dintr-un grup prioritar.

Unul dintre ei, consilierul regional pentru sănătate din Murcia (sud-est) Manuel Villegas, a fost constrâns să demisioneze.

De asemenea, consilierul pentru sănătate din enclava spaniolă Ceuta, din nordul Marocului, Javier Guerreron, se află într-o situaţie similară, dar a anunţat că nu va demisiona, dând asigurări că nu a încălcat niciun protocol.

Spania este una dintre ţările europene cele mai dur lovite de pandemie, cu peste 55.000 de morţi şi aproape 2,5 milioane de cazuri, potrivit cifrelor oficiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram