/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Împart nu doar familia ci și pasiunea. Ion și Dumitru Covali sunt doi frați îndrăgostiți de minge

missing
24 ianuarie 2021, ora 21:36

Împart nu doar familia ci și pasiunea. Vorbim despre doi frați, Dumitru și Ion Covali, care sunt îndrăgostiți de minge. Cel mai mare dintre ei, Ion, face parte din naționala noastră de futsal. Iar cel mai mic, Dumitru, la doar 20 de ani, este portar titular în Divizia Națională, la Dacia-Buiucani. Indiferent de probleme, cei doi mereu își găsesc timp unul pentru altul: când e nevoie de un sfat, de o mână de ajutor sau de un schimb de mingi, pe terenul de fotbal.

ALEX MACOVEI, REPORTER, TV8: „– Nu poți ajunge la deznădejde dacă ai alături un frate. Ion și Dumitru pot conta unul pe altul: și la bine, și la rău. Au multe interese comune, însă fotbalul este o singură inimă, care bate în ambele trupuri.”

În acest sezon al Diviziei Naționale, Dumitru Covali a înregistrat un progres impresionant. Tânărul portar a fost titular în toate cele 21 de meciuri ale echipei sale și a fost convocat în naționala noastră de tineret. Puțini însă știu că decizia lui Dumitru de-a apăra poarta, a fost una spontană.

DUMITRU COVALI, JUCĂTOR CSCT BUIUCANI: „– Mai întâi, am început să joc fotbal în teren, în primul an. După care, am ajuns în poartă întâmplător. N-am avut un portar la antrenament, iar antrenorul ne-a zis că cine vrea, poate să stea în poartă. Din șase băieți, care am ridicat mâna, m-a ales pe mine și din acea zi nu am mai părăsit poarta.”

Dumitru povestește că s-a îndrăgostit de fotbal încă din copilărie, iar pasiunea i s-a transmis de la fratele său mai mare.

DUMITRU COVALI, JUCĂTOR CSCT BUIUCANI: „– Simpatia către fotbal am luat-o de la dânsul. Mereu, unde pleca el, plecam după el. El era mereu la stadion, așa că eram și eu pe acolo.”

ION COVALI, INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN DE FUTSAL: „– Venea cu mine și dacă el era cel mai mic, îmi era teamă să îl pun în teren, fiindcă jucam cu băieți mai mari și îmi era teamă să nu îl faulteze, să nu îl lovească. Cu timpul el a început să joace cu noi. Am văzut progresul lui atât în teren, cât și în poartă. Și mulți dintre prieteni mă întrebau de ce nu îl duc la fotbal.

Și Ion, cândva, a jucat fotbal mare, însă, cu timpul, a făcut alegerea în favoarea futsalului.

ION COVALI, INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN DE FUTSAL: „– Aș spune că mă simt cel mai bine în futsal. Nu știu cum se explică asta, dar în futsal te întâlnești mai des cu mingea și, în plus, este nevoie de o sincronizare cu mult mai mare decât în fotbal.”

Totuși, când e vorba despre o partidă de fotbal alături de prieteni, puțini sunt de acord ca Ion și Dumitru să fie în aceeași echipă. Și asta pentru că cei doi frați, atunci când își unesc forțele, nu lasă nicio șansă adversarilor.

ION COVALI, INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN DE FUTSAL: „– De obicei, la fotbal, mulți zic ca noi să jucăm în echipe diferite, ca să fie echipele egale. Deoarece când jucăm noi împreună, nu le reușește lor jocul.”

DUMITRU COVALI, JUCĂTOR CSCT BUIUCANI: „– Când eram mai mici, noi știam combinațiile noastre: cum să ne mișcăm, în ce direcție să fugim. Așa că toți se uitau la noi și se uimeau.”

Cei doi frați s-au născut la o distanță de patru ani, iar primii pași în lumea fotbalului i-au făcut în curtea blocului. Apoi, Ion a plecat la Real Succes, iar Dumitru – la Dacia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram