/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Platforma DA cere audierea conducerii Agenției Medicamentului și Ministerului Sănătății. Alexandr Slusari: „Cetățenii sesizează majorări” 

missing
25 ianuarie 2021, ora 13:31

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr cere organizarea audierilor publice privind scumpirea unor medicamente necesare pentru tratarea virusului COVID-19, a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari. 

„Vin tot mai multe plângeri de la oameni în privința scumpirii medicamentelor după ce Agenția abilitată prin ordinul din 31 decembrie 2020 a stabilit alte prețuri minimale. Cetățenii sesizează majorări cu 40-50 % a preparatelor, necesare pentru tratarea Covid-ului”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiții, Alexandr Slusari spune că fracțiunea Platforma DA cere de la Comisia Parlamentară Protecție Socială Sănătate și Familie audieri publice urgente în legătură cu acest subiect.

„În situația unui haos guvernamental, Parlamentul, până la dizolvarea, trebuie să fie mult mai activ în monitorizarea tuturor proceselor social-economice”, a adăugat parlamentarul.

De cealaltă parte, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a declarat că în contextul informațiilor apărute public, precum că au fost majorate prețurile la medicamentele folosite în tratamentul COVID și post-COVID, spune că informațiile nu corespund realității.

„Din analiza efectuată de AMDM rezultă că prețurile de producător la medicamente, se încadrează în normele stabilite de prevederile legale. Menționăm faptul că, prețurile înregistrate în Catalogul național de prețuri sunt mai mici decât în țările de referință, iar prețul înregistrat în lei la unele medicamente este mai mare din cauza devalorizării monedei naționale”, au precizat reprezentanții instituției.

Conform solicitării fracțiunii Platformei DA, se cere audierea conducerii Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și reprezentanților Ministerului Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram