După ce Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concursuri pentru suplinirea mai multor funcții de conducere în instanțele judecătoreșt, instituția a publicat lista celor care ar putea suplini funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție, vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, ori de președinte al Curții de Apel Comrat.

Astfel, 6 judectori au depus cereri de participare la concurs pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție:

Anatolie Țurcan;
Dumitru Mardari;
Victor Micu;
Liliana Catan;
Petru Moraru;
Ion Guzun.

Pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție o cerere de participare la concurs a fost depusă de Ion Guzun

Pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a depus cerere Iurie Bejenaru.

Președinte al Curții de Apel Bălți:

Aliona Cornenco;
Eugeniu Bejenaru;
Ion Talpă.

Președinte al Curții de Apel Comrat

Grigori Colev
Liudmila Caraianu

Vicepreședinte al Curții de Apel Comrat

Grigori Colev
Liudmila Caraianu

Președinte al Judecătoriei Orhei

Veronica Cupcea
Ecaterina Buzu

Președinte al Judecătoriei Bălți

Dumitru Gherasim

Vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru

Roman Pascari
Grigore Manoli

Vicepreședinte al Judecătoriei Comrat

Valeri Hudoba

Vicepreședinte al Judecătoriei Soroca

Ghenadie Purici

Astfel, concursurile nominalizate se vor desfășura în cadrul ședinței Plenului CSM preconizate pe 2 februarie 2021, ora 09:00.

Concursurile se vor desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător, de vicepreședinte și de președinte al instanței judecătorești, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 612/29 din 20 decembrie 2018.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!