Actul de acuzare împotriva lui Donald Trump, transmis oficial Senatului

missing
26 ianuarie 2021, ora 07:34

Parlamentarii democraţi desemnaţi „procurori” în procedura de destituire a lui Donald Trump au transmis formal luni seară Senatului american actul său de acuzare, marcând deschiderea oficială a procesului istoric al fostului preşedinte pentru “incitare la insurecţie”, notează AFP.

Într-o tăcere solemnă, cei nouă „procurori” desemnaţi de preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au traversat, până la Senat, aceleaşi lungi coridoare decorate cu statui şi tablouri luate cu asalt de manifestanţi pro-Trump în cursul atacului asupra Capitoliului american, pe 6 ianuarie. Procesul va începe pe 9 februarie, scrie Agerpres.

Foto:Tom Brenner/REUTERS

Donald Trump a devenit luna aceasta primul preşedinte american supus de două ori procedurii de impeachment, după ce Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, cu sprijinul a 10 republicani, a votat pentru punerea lui sub acuzare pentru incitare la insurecţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram