Expertul economic în Asociația Obștească  „Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” Sergiu Gaibu, tot el membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) a deschis parantezele și-a spus despre ce s-a discutat la ședința CSS cu ușile închise, pe 26 ianuarie. În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, dânsul a spus că au fost stabilite subiectele pe care se vor axa membrii CSS pe viitor.

„Întrucât a fost o primă ședință, informații secrete nu au fost prezentate. Tot ce a fost spus azi se poate de găsit în documentele care deja au fost făcute publice. Au fost anunțate subiectele care se vor discuta la următoarele ședințe, precum: combaterea corupției, furtul miliardului, ineficiența unor instituții ale statului, defrișarea pădurilor, spălările de bani”, a declarat Sergiu Gaibu.

Mai mult, acesta a venit cu o replică după ce fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un comentariu prin care s-a arătat indignat de faptul că din componența nouă a CSS fac parte și reprezentanți ai ONG-urilor, care potrivit lui ar prezenta un pericol la adresa securității statului.

„Timp de 30 de ani nimic nu s-a vorbit despre CSS, iar acum este prezentat drept platformă care va soluționa toate problemele din Republica Moldova. Este un organ consultativ al președintelui. Sunt membri care trebuie obligatoriu să se regăsească în componența Consiliului, dar sunt și unii care sunt incluși la discreția șefei statului, pentru a oferi informații oportune”.

Ieri, Maia Sandu a semnat Decretul prin care a numit noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. Chiar și așa, acest lucru nu s-a lăsat fără critici. Astăzi ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi s-a arătat nemulțumit de faptul că din Consiliu nu face parte instituția pe care o conduce. Iar liderul democraților, Pavel Filip, s-a arătat nedumerit de faptul că printre membrii autorității se numără și deputați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!