/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Maia Sandu: „Dacă sunt conducători ai instituțiilor de care depinde reforma justiției prinși în mrejele grupărilor corupte, vă sfătui să depuneți mandatul”

missing
26 ianuarie 2021, ora 15:46

„Dacă printre conducătorii instituțiilor de care depinde reforma justiției și combaterea corupției sunt din cei prinși în mrejele grupărilor corupte, vă sfătui să depuneți mandatul”. Declarația a fost făcută de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

În continuare, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a mai spus: „Să nu încercați să împiedicați lucrurile în continuare. Să fiți siguri că sistemul acesta care a permis perpetuarea corupției ani de zile, nu va mai ține. Dacă nu o să opriți dumneavoastră corupția, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei. Acest sistem nu mai poate fi tolerat de către oameni”.

„Acest dezmățat când auzim în fiecare zi că un judecător corupt a fost promovat, că au mai fost sustrase niște proprietăți ale statului, când vedem că deputați, judecători, procurori care se îmbogățesc peste noapte și nu pot demonstra averile. Acest sistem nu mai poate să fie tolerat de către oameni”, a punctat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a mai declarat astăzi că „sunt adevărate drame atunci când oamenilor li se iau afacerile, când oamenii fac închisoare pe nedrept. Este o dramă când cetățenii nu au acces la servicii medicale, pentru că se fură sute de milioane. Nu am văzut niciun caz dus până la capăt. Sunt drame și drame. Sunt dramele copiilor, care stau departe de părinți. Îmi pare rău că unii nu văd legăturile directe din corupție și dezvoltarea țării. Situația în care ne aflăm este o mare rușine pentru toți conducătorii acestor instituții”.

Amintim că  a avut loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate în noua componență, care a fost prezidată de către Maia Sandu. Totodată, recent a fost aprobat și noul regulament al CSS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram