/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

Suedia suspendă plăţile către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze dintr-un flacon de vaccin anti-Covid

missing
26 ianuarie 2021, ora 16:20

Suedia suspendă plăţile către Pfizer pentru vaccinul anti Covid-19, după ce i-au fost facturate şase doze pe flacon în loc de cinci, așa cum erau convenite, scrie mediafax.ro.

„Acest lucru este inacceptabil. Dacă o ţară are posibilităţi de a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puţine doze la acelaşi preţ”, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergström, pentru ziarul „Dagens Nyheter”, citat de agenţia ANSA.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a spus, la rândul său, că producătorii de vaccinuri trebuie să respecte înţelegerea, după ce Uniunea Europeană „a investit miliarde pentru a ajuta la dezvoltarea primelor vaccinuri împotriva Covid-19”.

Între timp, Marea Britanie se declară încrezătoare în aprovizionarea cu vaccinuri. Aprovizionările globale de vaccin anti- Covid sunt în prezent limitate de capacitatea iniţială de producţie a companiilor farmaceutice.

Totuși, Marea Britanie este „încrezătoare” că va putea primi cantităţile convenite în următoarele săptămâni, a spus Nadhim Zahawi, ministru desemnat de Boris Johnson pentru coordonarea campaniei de vaccinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram