/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Apartamentul opozantului rus Alexei Navalnîi, care se află în arest, percheziționat

missing
27 ianuarie 2021, ora 15:05

Locuința opozantului rus Alexei Navalnîi, care se află în arest, este percheziționată, scrie TV Rain. 

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arest pentru 30 de zile pe data de 18 ianuarie curent. Decizia a fost luată într-o secție de poliție din Himki. Decizia privind arestul opozantului a fost atacată.

Navalnîi este învinuit că nu a respectat condiţiile unei eliberări condiţionate după o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare, într-un caz din 2014 despre care Navalnîi spune că a fost fabricat. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare.

Acesta a fost reținut chiar la controlul de pașapoarte atunci când a revenit în Rusia. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo, unde și a fost reținut.

Ulterior, în Rusia au fost organizate proteste de amploare în susținerea politicianului. În timpul manifestațiilor au fost reținuți aproape 4000 de oameni.

Alexei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram