Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari anunță că a făcut un demers miercuri, 27 ianuarie, către Procuratura Generală (PG) prin care a solicitat informații cu privire la proprietățile R. Moldova în Ucraina.

Deputatul cere Procuraturii Generale „informații privind eventualele dosare penale pornite pe mai multe încercări de deposedare a R. Moldova de proprietățile sale în țara vecină și dacă deputatul Vladimir Andronache are statul juridic în cadrul acestor dosare”.

„După audierile de ieri în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice m-am convins încă odată cât de gravă este situația cu administrarea proprietății Republicii Moldova. Am văzut foarte clar că în cadrul Agenției Proprietății Publice activează anumite persoane dubioase, care reprezintă interesele cercurilor obscure. În contextul informației obținute, înaintez un demers către organele de anchetă cu solicitarea de a mi se prezenta informația privind eventuale dosare penale pornite pe mai multe încercări de deposedare a Moldovei de proprietățile sale în țara vecină și dacă deputatul Andronache are un statut juridic în cadrul acestor dosare.”

Comisia de control al Finanțelor publice a organizat marți, 26 ianuarie, audieri despre situația privind bunurile imobile ale Republicii Moldova pe teritoriul altor state.

Potrivit informației prezentate de Agenția Proprietății Publice,  conform prevederilor Acordului interguvernamental privind recunoașterea reciprocă a drepturilor și reglementarea raporturilor de proprietate, intrat în vigoare în octombrie 2001, Republica Moldova și Ucraina urmau să prezinte reciproc seturile inițiale de documente ce confirmă drepturile de proprietate pentru fiecare obiect în parte, în termen de până la 2 ani de la data intrării în vigoare a acordului.

Anterior, Procuratura Generală a anunțat că a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, orașul Odessa.

În cadrul procesului penal, s-a constatat că, la 27 februarie 2019 a fost adoptată Hotărârea Guvernului nr.142 cu privire la trecerea unui bun imobil din domeniul public în domeniul privat al statului și încheierea unui contract de schimb.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!