Partidul Democrat din Moldova (PDM) va decide dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premieră, după ce vor vedea componența cabinetului de miniștri a premierului desemnat. Ulterior, în cadrul fracțiunii vor lua o decizie.

„Am văzut candidatura propusă astăzi de președinte pentru funcția de premier. Apreciem că președinția a ales o opțiune constituțională pentru situația în care ne aflăm, în ciuda propunerilor fantasmagorice care existau în societate. Am urmărit activitatea doamnei Gavriliță în calitate de ministru al Finanțelor și urmează să vedem componența cabinetului de miniștri propus de aceasta. Considerăm însă absolut necesară o discuție cu președintele și cu premierul desemnat, pentru a înțelege adevăratele intenții ale acestei mișcări, iar ulterior vom decide, împreună cu echipa, care vor fi acțiunile noastre”, se arată într-o postare pe Facebook.

Menționăm că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță pentru funcția de prim-ministră a țării. Și grupul parlamentar „Pro Moldova” a luat act de decizia Maiei Sandu și urmează să ia o decizie în acest sens.

Precizăm că, astăzi, 27 ianuarie președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la Președinție.

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

A petrecut câțiva ani la consultanța de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Gavriliță deține o diplomă de master în politica publică de la Școala Harvard Kennedy și un B.A. în Legea de la Universitatea de Stat din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!