/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Usatîi spune că va aspira la fotoliul de deputat, în cazul anticipatelor

27 ianuarie 2021, ora 07:31

Liderul Partidului Nostru tot el primarul de Bălți Renato Usatîi spune că va candida la funcția de deputat în Legislativ, în cazul în care în acest an se vor desfășura alegeri parlamentare anticipate. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, pe 26 ianuarie. 

Întrebat dacă ca președinte al „Partidului Nostru”, va candida la funcția de deputat pe listele formațiunii, Renato Usatîi a spus: „Voi candida, sigur”

„Ar fi corect ca în general, primarii din țară, care merg pe lista unui partid politic, să-și dea demisia cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare. Alegerile locale aveau să aibă loc în aceeași zi cu cele parlamentare și nu se cheltuiau bani în plus. A doua variantă, dacă noi nu facem parte din guvernare și suntem în opoziție, în acele momente pentru mine va fi important să meargă proiectele de legi. Mereu am spus că voi fi în funcția în care mă văd cetățenii”, a declarat Renato Usatîi.

Anterior Renato Usatîi spunea că o soluția pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate ar fi înaintarea de către președinta Maia Sandu a candidaturii sale la funcția de premier, fiind convins că nu va avea susținere din partea Parlamentului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram