/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Va susține sau nu Platforma DA candidatura Nataliei Gavriliță la șefia Guvernului? Răspunsul lui Alexandr Slusari

missing
27 ianuarie 2021, ora 17:52

Platforma DA va decide luni la biroul politic al formațiunii dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premieră. Despre aceasta a declarat pentru tv8.md președintele fracțiunii Alexandr Slusari.   

„Este dreptul constituțional al doamnei Sandu, varianta despre care noi am vorbit începând cu 27 decembrie. Această cale este cea mai scurtă pentru declanșarea alegerilor anticipate. Decizia juridică o vom lua cel mai probabil luni în cadrul Biroului politic, dar din câte eu am realizat această propunere este mai mult formală și este menită să declanșeze alegerile anticipate. Dacă eu corect am înțeles, noi vom ține cont luni de acest lucru, când vom lua decizia”, a declarat Alexandr Slusari.

Menționăm că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță pentru funcția de prim-ministră a țării. Și grupul parlamentar „Pro Moldova” a luat act de decizia Maiei Sandu și urmează să ia o decizie în acest sens.

Precizăm că, astăzi, 27 ianuarie președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la Președinție.

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

A petrecut câțiva ani la consultanța de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Gavriliță deține o diplomă de master în politica publică de la Școala Harvard Kennedy și un B.A. în Legea de la Universitatea de Stat din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram