/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

De ce Ilan Șor nu vrea să-și depună mandatul de deputat: „Dacă oamenii mă văd în funcția de deputat, atunci eu voi fi deputat”

28 ianuarie 2021, ora 20:12

Ilan Șor nu are de gând să-și depună mandatul de deputat, întrucât crede nu poate merge împotriva voinței poporului. Potrivit lui Șor, pentru el au votat aproximativ 65 la sută din oamenii regiunii în care a candidat acesta, iar ei așteaptă de la el fapte. Despre aceasta, Ilan Șor a vorbit în cadrul unui interviu online la emisiunea „Politica Nataliei Morari„ de la tv8.

„Nu m-am gândit să depun mandatul meu de deputat, pentru că am obținut acest mandat ca deputat individual. Am fost susținut de aproximativ 65% din oamenii regiunii unde am candidat. Oamenii beneficiază la maximum după ce m-au votat, pentru că regiunea în care am câștigat cunoaște cea mai mare dezvoltare din țară. Eu sunt răspunzător pentru viețile acestor oameni și lucrez în fiecare zi pentru ei. Și faptul că fac aceste lucruri de la distanță, nu încurcă oamenii din regiunea să trăiască bine”, a comentat Șor în timpul interviului.

Mai mult, acesta a declarat că nu poate merge împotriva voinței poporului, iar dacă ei îl văd în funcția de deputat, atunci el va fi deputat: „Dacă în prezent nu pot să mă aflu fizic în Parlamentul Republicii Moldova, asta nu înseamnă că trebuie să-mi depun mandatul. Deputații se tem să mă vadă în Parlament, deoarece vor vedea pentru prima dată un om care a făcut ceva pentru această țară”, a mai adăugat Șor.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat, în iunie 2017, la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate de Banca de Economii.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, după ce mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. De atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Anterior, procurorii au cerut o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram