/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/DOC/ Gheorghe Cavcaliuc, scrisoare deschisă către Maia Sandu: „Suntem gata să punem umărul la depășirea viitoarelor provocări”

missing
28 ianuarie 2021, ora 12:48

După ce ieri președinta Republicii Moldova, a desemnat un candidat la funcția de premier, reprezentanții formațiunii PACE au expediat o scrisoare Maiei Sandu prin care și-au anunțat susținerea pentru a-i acorda ajutor la depășirea unor eventuale provocări. 

„Noi suntem gata să punem umărul necondiționat, să ajutăm la depășirea viitoarelor provocări de ordin social, economic și administrativ, pentru a  menține echilibrul în stat pentru organizarea alegerilor anticipate. Suntem gata să oferim suportul necesar și prin intermediul programelor de stat funcționale în domeniul combaterii corupției”, se arată în scrisoarea semnată de liderul formațiunii PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

În context, Gheorghe Cavcaliuc spune că PACE susține inițiativa de a provoca alegerile parlamentare anticipate.

„Considerăm că în situația actuală a Republicii Moldova, alegerile anticipate este unica soluție, dar nu dorim să fie admise provocări și dezordine în perioada de până la data alegerilor, acțiuni care duc în regres și divizare socială”, se mai precizează în documentul transmis.

Amintim că ieri, Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră. Ulterior, unele fracțiuni parlamentare au anunțat că se vor întruni în ședințe pentru a discuta și lua o decizie – dacă vor susține sau nu candidatura Nataliei Gavriliță.

Fracțiunea parlamentară PAS a declarat că nu va vota niciun guvern înaintat: „numai aşa se vor putea declanşa alegerile anticipate pe care le aşteaptă oamenii”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram