/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din țară. Unele trasee au fost BLOCATE, iar șoferii sunt îndemnați să evite deplasările

missing
28 ianuarie 2021, ora 09:20

Circulație îngreunată pe mai multe trasee din țară, iar unele drumuri au fost blocate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunță polițiștii. În aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să evite pornirea la drum.

Potrivit informațiilor, pe teritoriul raioanelor din centrul țării este îngreunată circulația pe traseul R-31 și spre 17 localități, drumurile de acces Tudora, Palanca, Feștelița, Ștefănești, Volintiri, Copceac, Brezoaia, Semionovca, Purcari , Viișoara, Cioburciu, Căplani și Crocmaz. La moment situația rămâne neschimbată, s-a mărit vântul și vizibilitatea este redusă.

Sunt blocate traseele centrale și spre localități:

1. Traseul M-3- orașul Vulcanești – localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul);
2. Traseul local satul Ceșmichioi – satul Etulia, raionul Vulcănești);
3. Traseu R-35- localitatea Vişniovca, raionul Cantemir);
4. Traseul R-35- Comrat- Basarabeasca;
5. Traseul M-3- satul Burlăceni.

Traseul spre Marianca de Jos a fost deblocat.

Totodată, mai multe mijloace de transport sunt în imposibilitate a se deplasa.

Polițiștii anunță că mai multor camioane de mare tonaj le-a fost interzisă deplasarea, după cum urmează Anenii Noi – 25, Căușeni – 28, Ștefan Vodă – 3, Strășeni -3, Rezina – 6, Ungheni 3.

Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Pe teritoriul raionelor din sudul țării, la moment nu cad precipitații.

În raionele din nordul țării cad precipitații sub formă de ninsoare în Ocnița, Rîșcani, Dondușeni, Soroca și Bălți. Trasee blocate nu sunt, drumurile sunt accesibile, se circulă în condiții de iarnă. SA Drumuri în raioanele în care cad precipitații, prelucrează traseele cu material antiderapant.

Polițiștii mai recomandă șoferilor să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Totodată, inspectorii de patrulare spun că este bine de știut că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.
Astfel, recomandăm șoferilor, dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, conducătorilor auto nu li se recomandă să continue deplasarea şi să se retragă în localităţi.

În situații dificile oamenii pot sesiza cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apela la numărul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram